Nils Christian » Meritter » Meritter 2013

Året 2013 startet sesongen med Isøtlt i Fredrikshavn , Danmark med hingstene Sædynur fra Mula og Grøndal fra Blesastødum.
Sædynur var i A-finale med poengene 7,28 og Grøndal var i A-finale i hingste showet som en sterk prestasjon for en ung hingst!
Grøndaltrav Grøndaltølt

Neste stevne på programmet – Worldcup , Odense i Danmark. Et velorgansiert stevne som er blitt en tradisjon å delta på , topp stemning , masse publikum et hyggelig arrangement!
Nils Christian innkasserte gullet i hingste showet med Moli fra Skridu – for andre gang med samme hingst! Nils Christian og Moli vant denne klassen også i 2011. Nils Christian har fra tidligere vunnet hingste show under Worldcup med Hørdur fra Kolnes som han også har kåret til en av verdens høyeste kårede 4-gjengere.
MoliWC13

I mars gikk turen til Holland hvor vi skulle delta på Europamesterskapet på is med Moli fra Skridu og Radius fra Solheimum. Begge hestene viste seg til å være i stor form og ble europmamestere i hver sin klasse , Moli vant 4-gang med noen enkle 9-tall i bedømmelsen og mange pluss kort for god ridning og fremvisning. Radius innkasserte gull medaljen i Tølt klassen. Dette var et særs proffesionelt arrangement fra start til slutt og med to Europamestere på hengeren hjem var det værdt en lang tur!

Nils-premie-ice

Vårt første WRL-stevne ble pinsestevnet på Kronshof i Tyskland , Nils Christian red Moli fra Skridu i T1 og V1 og plasserte seg direkte i toppsjiktet i begge disipliner med henholdsvis 8,00 og 8,07. Den sorte hingsten Moli ble belønnet med 9 ère for trav , sakte tølt og hurtigtølt såvel som flere pluss kort for god ridning fikk equipasjen. Bane forholdene gjorde til at duoen ikke ønsket å delta i finaler ved dette arrangementet! Videre red Nils Christian Larsen Sølvi fra Ingolfshvoli til to sølvmedaljer i V2 og T3.
Molikronshof

 

Hrimnir stevnet i Drammen ble det gull i F2 klassen med Gustur fra Holi sønnen Sørli fra Nàtabui , Thor fra Ketu i toppsjiktet i sine klasser men mistet sko såvel som det samme med Hvellur fra Herridarholi i 5-gang.

WRL stevnet på Biri , vant Nils Christian og Òskar fra Blesastødum V1 finalen som var den eneste finalen de red.
Oskarlite

St.Hans stevnet i Grimstad red Nils Christian Moli fra Skridu for første gang i Norge denne sesongen som resulterte i 2.plass i T1 med 8,28 og V1 finalen droppet de til fordel for den harde og lange T1 finalen. Av èn dommer på St.Hans stevnet kom duoen ut med et gjennomsnitt på 9,00 i finalen!!!
MoliSt.Hans

Videre red Nils Christian hårfagre Bùtur fra Vidivøllum Fremri i 5-gang og pass disipliner.
IMG_5384

Norgesmesterskapet ble avholt på samme sted som St.Hans -Frivoll Travbane i Grimstad – en flott plass for et slikt stevne , underlaget på banen må være det beste Norge har å tilby av stevne baner for islandshest!

Nils Christian og Moli fra Skridu vant gull i 4-gangs kombinasjonen for andre året på rad. Etter ledelse i $-gang og 2.plass i tølt ble dette gullet innkassert! Moli endte også opp som sølvmedaljør i T1 finalen. Òskar fra Blesastødum var også kvalifisert i både T1 og V1 hovedfinale og endte opp som nr.5 i 4-gangs finalen med belønninger opp til 9 for hurtig tempo tølt!
Med disse resultater ble Nils Christian valgt inn i landslaget som eneste rytter med to hester – Moli fra Skridu og sin egen personlige reservehest Oskar fra Blesastødum.
Molinm

Verdensmesterskapet i Berlin , Tyskland som alle gledet seg til ble en skuffelse for alle som hadde med hest! Stevne plassen hadde ikke noe lagt tilrette for hest – dette var under enhver kritikk! Utover dette kunne man glede seg over fine resultater , Moli tøltet seg inn som nummer to etter uttakningen i T1 etter en noe uheldig V1 uttakning hvor equipasjen mistet sko. For en hest med så store bevegelser som Moli har blir det extra vanskelig når oppvarmingsbanene er som en sandkasse og konkuransebanen er fast og stabil , derfor ble han ubalansert og skoen gikk av i andre oppgavedel i V1 uttakningen.
T1vm

I tølt finalen gikk Moli hva han hadde men kraften og energien holdt ikke mål for denne finalen og equipasjen endte som nr.5.
Med en slik lang sesong som duoen har vært igjennom ser vi tilbake med et stort smil – hesten har gjort topp prestasjoner og er en ren fornøyelse å ri på hver eneste ridetur!

MoliVM1

Under verdensmesterskapet i Berlin var det premie utdeling av vinnerne av ISICUP
ISICUP er en cup som har foregått over to sesonger henholdsvis 2012/2013. Dette har vært stevner som har blitt arrangert i Norge , Danmark , Sverige og Tyskland. Grunderne bak dette arrangementet er kraft damene Dina Rosenberg Asmussen & Britta Hjort-Larsen med sitt crew. Flere av disse stevnene har lagt listen høyere i forhold til service på stevneplassen under arrangementet!
ISICUP

ISICUP events in 2012/2013:

Eichenhof 20-21 April 2012
Kjarni 17-20 May 2012
Hrimnir 1-3 June 2012
Margaretehof 1-2 September 2012
Kronshof Special 16-20 May 2013
Hrimnir 31 May – 2 June 2013
Kjarni 8-9 June 2013
Eichenhof 7-9 June 2013

Vinner av hver klasse blir regnet utfra et gjennomsnitt av de 3 beste stevner man har deltatt. På bakgrunn av dette tok Nils Christian gull i 4-gang`s klassen under ISI-CUP.

Av de hester som har bidrar til denne utmerkelsen er Moli fra Skridu , denne hingsten ledet både V1 og T1 samt vinner av kombinasjonen ved ISICUP stevnet på Birkegården 2012 , vinner av 4-gangs kombinasjonen Hrimnir 2012 , utover det fikk de over 8,00 i både V1 og T1 under årets Kronshof. (Moli Norgesmester T1 og kombinasjonen 2012) Sædynur fra Mula innkasserte også topp plasseringer i 2012 med gull i V1 ,Hrimnir stevnet ISICUP i Drammen! (vinner T1 og 4-gangs kombiansjonen under St.Hans og Norgesmester i 4-gang.)

Sesongen var dog ikke over for Òskar fra Blesastødum , han med Nils Christian hadde funnet topp formen under årets Bjerkemot i Oslo. De hentet med seg hjem 3 gull i henholdsvis Tølt klassen med 7,87 i uttakning , B-flokk finale 8,72 og kombinasjonen!
Nils Christian vinner dette under Bjerkemot får tredje året på rad!
IMG_4992
Stevne sesongen 2013 er over og treningen for 2014 er allerede igang!
Ny hest for fremtiden er kommet på stall , verdensmester Viktor fra Diisa skal være Nils Christian sin konkuranse hest videre mot nordisk og VM såvel som han fortsetter med super tølteren Oskar fra Blesastødum som har vært i toppen i Norge hele 2013!
Takk til alle som har bidratt til at 2013 har vært innholdsrikt , spesielt takk til heste eiere såvel som de nærmeste!

Viktorbanner